Politik fra rødderne

"Jeg er nærmest nødt til at renvaske deres hjerner"

Økonomerne baserer deres udregninger på matematiske modeller, som er ude af kontakt med virkeligheden. De skal være bedre til at erkende, at økonomi er en begrænset videnskab, der skal trække på praktiske erfaringer og andre fagretninger, mener sammenslutning af økonomistuderende og professor.

 ulighed

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Den franske økonom Thomas Piketty har genstartet en debat, som især venstrefløjen gerne ville tage efter krisen. Den handler om økonomernes regnemodeller. Den handler om evnen til at forudsige bobler og kriser. Og for økonomistuderende fra 19 forskellige lande handler debatten om at gøre op med økonomi som en eksakt videnskab.

International Student Initiative For Pluralism In Economics (ISIPE) skriver i et åbent brev til verdens økonomiuddannelser, at der er sket ‘en dramatisk indsnævring i pensummet’ de seneste årtier. Fokus er ifølge de studerende i alt for høj grad på de neoklassiske modeller, hvor markedet har rationelle aktører, der som udgangspunkt handler ud fra samme informerede grundlag, mens det er muligt at udregne nytteværdien af alle varer og serviceydelser.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57