Nye toner fra SKI

Bestyrelsen i SKI fik nok af massiv kritik og fyrede direktionen. Den store organisation ruster sig nu til en række ændringer, som især skal sikre lovligheden af rammeaftalerne.

Indkøb

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Der blæser nye vinde over Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI, efter organisationen har skilt sig af med sin topledelse. Første prioritet er at skabe ro om rammeaftalerne, pointerer den konstituerede administrerende direktør for SKI, Signe Lynggaard Madsen.

”Den rolle, jeg har fået af bestyrelsen og ejerne, er først og fremmest at bringe orden i fundamentet omkring rammeaftalerne. Vi er nødt til at få genskabt tilliden til, at juraen er i orden,” forklarer Signe Lynggaard Madsen, der kommer fra en stilling som kontorchef i Finansministeriet.

Til det formål indleder SKI et samarbejde med Kammeradvokaten for at lægge en fremtidig linje. Så sent som i sidste uge aflyste SKI et it-udbud i 11. time under ”hensyntagen til udbudsreglerne”. 

Ud over lovligheden vil SKI arbejde mod, at aftalerne bliver lettere at anvende og mere effektive. Der bliver desuden kigget på arbejdsdelingen med Statens Indkøb, og det spiller ind på øvrige ændringer. En ting vil SKI allerede nu arbejde frem mod:

”En af de ting, som mange kommuner og kommunale fællesskaber efterspørger, er muligheden for forpligtende aftaler, hvis man lægger indkøbsvolumenerne sammen, og det vil vi kigge på at få implementeret allerede i de kommende udbud,” siger Signe Lynggaard Madsen.

Udspillet sin rolle

Grafisk Arbejdsgiverforening har været ude med markant kritik af SKI på grund af en rammeaftale, som de vurderede var i risiko for at blive annulleret med stor konsekvens for deres medlemmer. Foreningen er som udgangspunkt positiv over for udskiftningen i ledelsen. Alligevel mener chefkonsulent Michael Brochmann Nielsen, at SKI måske har udspillet sin rolle.

”I forhold til at drive de her rammeaftaler, så er jeg stadig usikker på berettigelsen for SKI, hvor vi nu har Statens Indkøb og andre former for udbudssamarbejder. Det vil en ny ledelse ikke ændre på.”

Forhenværende administrerende direktør i SKI 

Søren Jakobsen blev fyret med øjeblikkelig virkning, mens direktør Niels Frederiksen fratræder i løbet af 2011 for at sikre en ordentlig overdragelse til en ny ledelse.

 

Organisation & ledelse

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet