Kommunen.dk
MENU
Allan Søgaard Larsen har siden marts 2017 besøgt offentlige arbejdspladser som formand for Ledelseskommissionen.
Allan Søgaard Larsen har siden marts 2017 besøgt offentlige arbejdspladser som formand for Ledelseskommissionen.
Foto: Gorm Olesen / RITZAU FOTO

Ledelseskommission: Færre tosse-data og flere borgerdata

Ledelseskommission: Færre tosse-data og flere borgerdata

Ledelseskommissionen lægger an til en tandrensning af dokumentationskrav til offentlige ledere, når den senere på måneden afleverer sine anbefalinger til regeringen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Ledelseskommissionen er i gået ind i slutspurten af sit arbejde med at give regeringen anbefalinger, der skal sikre bedre offentlig ledelse. Noget af det, kommissionen kommer til at rådgive omkring, er dokumentationskravene til de offentlige ledere. En tandrensning, kalder formanden for Ledelseskommissionen det.

- Lad os tage de ting ud, som ikke er nødvendige, og lad os fokusere på de ting, som er nødvendige. Vi skal have endnu mere data, der retter sig mod borgeren og færre tosse-data, som retter sig mod processerne, siger Allan Søgaard Larsen.

Ledelseskommissionen har som led i sit arbejde lavet en rundspørge, hvor over 1800 offentlige ledere har svaret. De er blandt andet blevet spurgt om oplevelsen af dokumentationskrav og politisk indblanding. De offentlige ledere peger på dokumentationsprocedurer som den største begrænsning af deres ledelsesrum. I undersøgelsen svarer 46 procent af lederne, at dokumentationsprocedurer er begrænsende, mens 31 procent finder dokumentationskrav understøttende. De resterende 24 procent forholder sig neutralt til spørgsmålet.

Det overrasker Allan Søgaard Larsen, at lederne ikke forholder sig endnu mere negativt til dokumentationskrav, end undersøgelsen viser.

- Der har været meget snak om, at vi registrerer alt for meget, og at det er døde procedurer. Det er faktisk lidt overraskende, at der trods alt er 31 procent, der opfatter det som understøttende. Jeg kunne sagtens have forestillet mig, at det tal ville være lavere, siger Allan Søgaard Larsen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.