Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Kongehusets økonomi og forbindelser skal frem i lyset

Debat/ Kongehusets økonomi og forbindelser skal frem i lyset

9. nov. 2014
Jens Høvsgård
JENS HØVSGÅRD
JOURNALIST OG FORFATTER
Email
Journalist og forfatter. Har blandt andet skrevet de to anmelderroste dokumentarbøger ’Solgt til sex – menneskehandlens ofre og bagmænd’ og ’Det koster et kongerige – bag om kongehusets penge og privilegier’
”Man kan ikke tillade sig at overse risikoen for, at de kongelige ved at modtage gaver og sponsering bringer sig i situationer, hvor begreber som bestikkelse, korruption og nepotisme kan komme på tale.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I min bog ’Det koster et kongerige’ udsætter jeg det danske kongehus for et kritisk kasseeftersyn. På nøjagtig samme måde, som når andre journalister kigger en virksomhed, en organisation eller en fremtrædende politiker efter i sømmene, har jeg gravet et par spadestik dybere end normalt for at få en større indsigt i den danske kongefamilies relationer, besiddelser og dispositioner. Det er ikke noget, der er tradition for at gøre i Danmark. Kritisk kongehusjournalistik indgår ikke i pensum på journalistuddannelserne, og ude på redaktionerne skriver ’rigtige’ journalister om ministre og mordere. Ikke om prinser og prinsesser. Det kan de kulørte ugeblade og tabloidaviserne tage sig af!

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.