Kommunen.dk
MENU

KOMBIT: Leverandørerne fejler

Der er igen gået udu i KOMBIT’s digitale flytteløsning. Genudbuddet er aflyst efter mangelfulde bud, og nu kritiserer KOMBIT leverandørerne for ikke at kunne løfte en simpel opgave i den offentlige digitalisering.

KOMBIT: Leverandørerne fejler

Der er igen gået udu i KOMBIT’s digitale flytteløsning. Genudbuddet er aflyst efter mangelfulde bud, og nu kritiserer KOMBIT leverandørerne for ikke at kunne løfte en simpel opgave i den offentlige digitalisering.

Den digitale flytteløsning er det første projekt, hvor kommunernes it-udviklingsfirma KOMBIT har været med fra starten. Men i stedet for at blive den succeshistorie, som KOMBIT havde håbet på, er det indtil videre endt med et udbudscirkus, hvor leverandørerne ifølge KOMBIT har fejlet: 

”Jeg kan ikke svare på, hvorfor dette projekt har haft så mange sten i skoene. Jeg synes det er beklageligt, at en så relativt simpelt udbudt løsning ikke kan samles op og leveres af leverandørmarkedet. Det er vores opfattelse, at mange dygtige leverandører står på tæer for at komme ind på markedet. Derfor er det en gåde, at vi prækvalificerer virksomheder, som ikke byder, og får tilbud, der ikke lever op til kravene,” siger projektdirektør hos KOMBIT ­Peter Egelund. 

Stadig optimister

Oprindeligt vandt Møljner Informatics opgaven med at udvikle en flytteløsning. Først blev den en måned forsinket og i december fyrede KOMBIT Møljner, da de først kunne levere en løsning til sommer.

Derefter gik KOMBIT i hasteudbud, hvor man prækvalificerede fem firmaer ud af 17 ansøgere. Af de fem firmaer var det kun to, der endte med at give et bud. De to bud er henholdsvis ’ikke-egnet’ og ’ikke-konditionsmæssigt’. Derfor har man nu droppet udbuddet og lanceret et nyt udbud efter forhandling med de to resterende firmaer.

”Vi er stadig meget optimistiske. De to bud var i nærheden af det ønskede resultat, men de skal rykke sig, og derfor har vi nu startet en forhandling,” siger Peter Egelund. 

I brancheorganisationen DI ITEK peger man på, at konditionerne i udbuddet kan have været for stramme:

”En digital flytteløsning burde være en opgave, der var til at overskue. KOMBIT selv kalder det også et hasteudbud, og deri kan forklaringen ligge. Det kan være, konditionerne har været for skrappe og tiden for trængt. Det kan også have betydning at Mjølner fik sparket på den måde, de gjorde. Der er nok nogle virksomheder, der har tænkt sit om at gå med i sådanne aftaler,” siger direktør for brancheorganisationen DI ITEK Tom Togsverd.

Eksisterende løsning

Hos KOMBIT afviser man den forklaring:

”Jeg mener, at vi har udbudt en vare, som kan leveres inden for den tid og det prisspænd, vi har lagt op til. Når det er sagt skal vi hos KOMBIT forholde os til virkeligheden og vil naturligvis lytte til tilbagemeldinger fra leverandørerne,” siger Peter Egelund.

Han tror i stedet, at nogle leverandører kan blive intimiderede af den nye struktur med 60 kommuner i stedet for individuelle kunder.

Ifølge Kommunens oplysninger er de to resterende virksomheder CSC og Accenture. CSC har allerede en digital flytteløsning, der blev taget i brug sidste år i februar af Københavns Kommune og i dag er solgt til 14 forskellige kommuner.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele Kommunen.dks artikler internet til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele Kommunen.dks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på kommunen.dk

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.

FRA FORSIDEN
Til toppen
GDPR