Bruno Mølgaard har været med næsten helt fra starten, og har sammen med sin arkiv-makker stablet et mini-museum på benene i kælderen under KMD-afdelingen i Aalborg.
Foto: Jens Holm
Bruno Mølgaard har været med næsten helt fra starten, og har sammen med sin arkiv-makker stablet et mini-museum på benene i kælderen under KMD-afdelingen i Aalborg. Foto: Jens Holm

KMD-veteran: Vi var altid fælles om at nå målet

Inden i KMD’s hjerte af børstet stål finder du et lille lokale, der rummer hele historien om Kommunedata

Af Jens Holm | [email protected]

I et lille kælderlokale ved afdelingen i Aalborg har to Kommunedata-veteraner etableret deres eget arkiv, hvor du blandt andet kan se, hvordan teknologien har udviklet sig fra datalagring på hulkort, magnetbånd, disketter og runde harddiske på størrelse med bildæk.

Bruno Mølgaard var ansat i Kommunedata fra 1975 til 2012, og har derfor mærket virksomhedens udvikling på egen krop.

- Vi var altid fælles om at nå målet, hvis kunden havde problemer, så havde jeg også et problem, uanset hvis skyld det var, fortæller Bruno Mølgaard, der startede sin Kommunedata-karriere som servicekonsulent i socialfaggruppen, som tog sig af socialsystemer, blandt andet dagpenge og daginstitutioner.

Bruno Mølgaard nævner ikke selv privatiseringen som et markant nedslag i virksomhedens historie, men direkte adspurgt om salgets konsekvenser siger han:

- Der skete det skifte, at der blev tegnet servicekontrakter. Hvor det bliver formuleret sådan, at hvis kommunen ikke har tegnet en servicekontrakt, så får de altså en regning, hvis de ringede til mig og skulle have hjælp. Så snakken bliver en anden, siger Bruno Mølgaard og fortsætter:

- Det går også tilbage til før kapitalfonden EQT. Da var det begyndt at skinne igennem, fordi det var sådan, at markedet begyndte at arbejde.

KMD-arkivaren skiftede oprindelig fra det private erhvervsliv til det kommunale, da han tilbage i 1975 kunne tilegne sig en løn, der var omkring 50 procent højere end før, fortæller han.

It

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet