Kommunen.dk
MENU

Debat/ Jeg-er-ikke-et-menneske

Debat/ Jeg-er-ikke-et-menneske

19. okt. 2014
Stefan K. Larsen
STEFAN K. LARSEN
Email
Ph.D-studerende i robotteknologi og filosofi ved Aarhus Universitet. Forfatter til romanerne 'Plancks Momentum' (2013) og 'Babel-kompositionerne' (2015).
”Udfordringen [...] er i høj grad at huske på, at selvom vi i dag har robotter, der er i stand til at udføre opgaver, der plejede at blive varetaget af mennesker, så er der en stribe opgaver, der også kun kan varetages af mennesker.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når vi søger at implementere robotteknologi – det være sig i forskningsmæssig  sammenhæng, i industrien eller, som det i stigende grad vil blive tilfældet fremover, i velfærdssektoren - er det vigtigt at huske på, at der er en forskel på de ord, vi bruger om robotter, og de ord, vi bruger om mennesker, uanset om de måtte lyde ens, og at det – i mødet mellem de to – kan føre til forståelsesmæssige, tekniske og menneskelige komplikationer, hvis vi forveksler dem.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.