Bertel Haarder, der her ses optræde på seneste Folkemøde sammen med Emmelie de Forest, er blandt de interviewede kulturbeslutningstagere i bogen.
Bertel Haarder, der her ses optræde på seneste Folkemøde sammen med Emmelie de Forest, er blandt de interviewede kulturbeslutningstagere i bogen.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Forudsigelige svar på spørgsmål om kultur

Jørgen Bartholdy anmelder museumsinspektør Merete Sanderhoffs ’Et Spørgsmål om Kultur; Kulturpolitikken til debat’.

 boganmeldelse

Af Jørgen Bartholdy, fhv. bibliotekschef i Skanderborg | [email protected]

Vi har kun lige fået fast grund under fødderne efter det seneste folketingsvalg i juni. Det blev både før, under og efter - er de fleste enige om - et af de mere minderige. Sidste-øjebliks-udmeldinger fra den siddende statsminister om samarbejde over midten, partilederskift såvel undervejs som efter blev ivrigt akkompagneret af den skingre stemme fra en mand, der i fuldt alvor betegner sig selv som ’danernes lys’.  Ikke noget under, at kun få opfattede de spæde pip fra en kultursektor, som igen-igen måtte se sig fuldstændigt overhørt.

Sektoren har selv kendt problemet længe. På den ene side hyldes kultur som selve den lim, der binder vores samfund sammen. På den anden side ønsker ingen at stå frem med visioner for området.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Bøger

Kultur

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57