Politik fra rødderne
Bertel Haarder, der her ses optræde på seneste Folkemøde sammen med Emmelie de Forest, er blandt de interviewede kulturbeslutningstagere i bogen.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Forudsigelige svar på spørgsmål om kultur

Jørgen Bartholdy anmelder museumsinspektør Merete Sanderhoffs ’Et Spørgsmål om Kultur; Kulturpolitikken til debat’.

 boganmeldelse

Af Jørgen Bartholdy, fhv. bibliotekschef i Skanderborg | [email protected]

Vi har kun lige fået fast grund under fødderne efter det seneste folketingsvalg i juni. Det blev både før, under og efter - er de fleste enige om - et af de mere minderige. Sidste-øjebliks-udmeldinger fra den siddende statsminister om samarbejde over midten, partilederskift såvel undervejs som efter blev ivrigt akkompagneret af den skingre stemme fra en mand, der i fuldt alvor betegner sig selv som ’danernes lys’.  Ikke noget under, at kun få opfattede de spæde pip fra en kultursektor, som igen-igen måtte se sig fuldstændigt overhørt.

Sektoren har selv kendt problemet længe. På den ene side hyldes kultur som selve den lim, der binder vores samfund sammen. På den anden side ønsker ingen at stå frem med visioner for området.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Bøger

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57