Billede
Socialdemokraterne i Syddjurs ville gerne beholde Ole Bollesen (S) som borgmesterkandidat ved næste valg, men den 69-årige borgmester ser hellere, at partiet oplever et generationsskifte. Kigger man på ovenstående billede, ser det dog ikke ud til, at alderen trykker hos borgmesteren på Jyllands snude.
Fra Ole Bollesens valgplakat 'Syddjurs i balance'

Du kan stole på Ole: Borgmester fylder 70

Det bliver kun til en enkelt periode med Ole Bollesen (S) som borgmester i Syddjurs. Han vil nemlig have mere tid til familien efter næste kommunalvalg. Nu fylder han 70.

70 år

Af Christian Olesen | [email protected]

Borgmester i Syddjurs, Ole Bollesen (S), fylder 70 år den 13. juli. Han er landets tredjeældste borgmester, og selvom han efterhånden er oppe i årene, fejler selvironien intet.

Ved seneste kommunalvalg blev Ole Bollesens valgplakater fremhævet som nogle af landets bedste - eller måske nærmere sjoveste. ‘Du kan stole på Ole,’ stod der på en af dem, og billedet viste Ole Bollesen holde en spisebordsstol over hovedet i strakt arm.

Ole Bollesens slogan var ‘sæt kryds ved bolle’, og det valgte 1.066 vælgere at gøre i 2017. Men allerede nu har den 69-årige socialdemokrat sagt nej tak til en periode mere med borgmesterkæden om halsen.

Foto: Ole Bollesens valgplakat fra 2017.

- Jeg har været med i politik i rigtig mange år, og jeg tror, at det er sundt med et generationsskifte. Desuden vil jeg også gerne have mere tid til familie og egne interesser. Et borgmesterjob er fantastisk spændende, men det kræver også mange arbejdstimer, sagde Ole Bollesen til Århus Stiftstidende i januar.

Ole Bollesen arbejdede som lektor på Rønde Gymnasium i over 35 år og har en kandidat i historie, idræt og kommunikation. I dag er han pensionieret fra det almindelige arbejdsliv, men kan altså stadig ikke slippe det politiske arbejde helt.

Til næste valg bliver det socialdemokraternes 38-årige lokale gruppeformand Michael SteggerJensen, der stiller op som spidskandidat i Syddjurs.

Foto: Ole Bollesens valgplakat fra 2017.

 

Demokrati

Politikerliv

Tilmeld dig nyhedsbrevet