Politik fra rødderne

- Jeg havde en god fornemmelse i maven, da stemmerne var talt op, fortæller Søren Peschardt, der måtte se borgmesterposten gå til Venstre.
- Jeg havde en god fornemmelse i maven, da stemmerne var talt op, fortæller Søren Peschardt, der måtte se borgmesterposten gå til Venstre.
Foto: Michael Lybker / Ritzau Foto.

“Det går fuldstændig imod vælgernes dom”

Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Vejle er stadig forundret over at være blevet holdt ude af forhandlingslokalet under valgnatten.

 udenfor

Af Johannes Lange Baunsgaard | [email protected]

Søren Peschardt (S) oplevelse af valgnatten i Vejle kan nok bedst beskrives som en rutsjebanetur. Da stemmerne var talt op lidt før midnat, kunne borgmesterkandidaten fra Socialdemokratiet se sit parti komme op på 11 mandater og overhale Venstre i at være det største i kommunen. Men han blev ikke inviteret ind til forhandlinger om konstitueringen af blandt andet Venstre og Dansk Folkeparti, og han endte natten med at smide de borgerlige partiers skriftlige tilbud om konstituering væk i vrede.

Lidt mere end en dag efter er Søren Peschardt stadig forundret over, at Vejles største parti ikke blev inviteret indenfor:

- Man tog ikke valgresultatet alvorligt. Jeg kender det politiske spil og har respekt for, at der var et blåt flertal, og at de ville gå sammen. Det kunne vi jo ikke forhindre. Men jeg synes, det går fuldstændig imod vælgernes dom, at et parti som Venstre, der var gået tre mandater tilbage, ikke byder kommunens største parti ind, siger Søren Peschardt.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Politikerliv


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57