- Jeg havde en god fornemmelse i maven, da stemmerne var talt op, fortæller Søren Peschardt, der måtte se borgmesterposten gå til Venstre.
- Jeg havde en god fornemmelse i maven, da stemmerne var talt op, fortæller Søren Peschardt, der måtte se borgmesterposten gå til Venstre.
Foto: Michael Lybker / Ritzau Foto.

“Det går fuldstændig imod vælgernes dom”

Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Vejle er stadig forundret over at være blevet holdt ude af forhandlingslokalet under valgnatten.

 udenfor

Af Johannes Lange Baunsgaard | [email protected]

Søren Peschardt (S) oplevelse af valgnatten i Vejle kan nok bedst beskrives som en rutsjebanetur. Da stemmerne var talt op lidt før midnat, kunne borgmesterkandidaten fra Socialdemokratiet se sit parti komme op på 11 mandater og overhale Venstre i at være det største i kommunen. Men han blev ikke inviteret ind til forhandlinger om konstitueringen af blandt andet Venstre og Dansk Folkeparti, og han endte natten med at smide de borgerlige partiers skriftlige tilbud om konstituering væk i vrede.

Lidt mere end en dag efter er Søren Peschardt stadig forundret over, at Vejles største parti ikke blev inviteret indenfor:

- Man tog ikke valgresultatet alvorligt. Jeg kender det politiske spil og har respekt for, at der var et blåt flertal, og at de ville gå sammen. Det kunne vi jo ikke forhindre. Men jeg synes, det går fuldstændig imod vælgernes dom, at et parti som Venstre, der var gået tre mandater tilbage, ikke byder kommunens største parti ind, siger Søren Peschardt.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Politikerliv

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57