Kommunen.dk
MENU

Den kærlige fyring

Den kærlige fyring

Moderne arbejdspladser kræver et massivt følelsesmæssigt engagement af medarbejderne, og derfor minder fyringer mere og mere om skilsmisser. Det siger professor Niels Åkerstrøm Andersen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Vrede. Sorg. Tab af identitet og en ny begyndelse. Sådan lader selvhjælpsindustrien os forstå, at en skilsmisse forløber, men fortællingen om bruddet breder sig i disse år også til arbejdsmarkedet. Det mener professor på Copenhagen Business School Niels Åkerstrøm Andersen. Han beskriver i sin nye bog Flygtige Forhold – om ledelse af medarbejdere mellem pædagogik, kærlighed og leg', hvordan medarbejderne i stigende grad forventes at knytte sig følelsesmæssigt til deres arbejdsplads, og hvordan denne relation stiller helt nye krav til lederne, når det kommer til afskedigelser. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.