Politik fra rødderne

På Nymarkskolen går der kun elever fra 7. - 9. klasse. Deres undervisning indenfor LOMA-projektet er mere baseret på praktisk arbejde i køkkenet, hvor mindre elever lærer teoretisk.
På Nymarkskolen går der kun elever fra 7. - 9. klasse. Deres undervisning indenfor LOMA-projektet er mere baseret på praktisk arbejde i køkkenet, hvor mindre elever lærer teoretisk.
Foto: Kirstine Mengel

Børn skal i køkkenet: Skolemadsprojekt skaber trivsel hos elever

På ni folkeskoler rundt i landet er eleverne med til at planlægge og lave kammeraternes frokost som led i LOMA-projektet. Det gør børnene klogere på sund mad og styrker fællesskabet på skolen.

 skolemad

Af Johannes Lange Baunsgaard | [email protected]

Klokken er halv otte, og de første børn på Nymarkskolen i Svendborg er ved at finde vej til deres klasselokaler i et roligt, morgentræt tempo. Men en syvende klasse møder ikke ind til tavleundervisning.

Eleverne er i stedet at finde i skolekøkkenet, hvor de med forklæder, kartoffelskrællere og skinnende knive skal være med at lave dagens frokostmåltid - karrysuppe med kartoffel og friskbagt brød, til omkring 700 elever og lærere på skolen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Innovation

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57