Kommunen.dk
MENU
At engagere unge i politik og demokrati er ikke let, men hvis kommunen spiller med og lader de unge byde ind med løsninger på virkelige  problemer, sker der noget. Selv for de ikke så engagerede elever i Folkeskolen, skriver demokratiskolens formand. Billedet er fra Ungdommens Folkemøde i Valbyparken 2018, hvor Højskolerne lokkede med ghanesisk trommedans.
At engagere unge i politik og demokrati er ikke let, men hvis kommunen spiller med og lader de unge byde ind med løsninger på virkelige problemer, sker der noget. Selv for de ikke så engagerede elever i Folkeskolen, skriver demokratiskolens formand. Billedet er fra Ungdommens Folkemøde i Valbyparken 2018, hvor Højskolerne lokkede med ghanesisk trommedans.
Foto: Camilla Stephan/Ritzau Scanpix

Debat/ Borgerinddragelse skal læres ude i virkeligheden

Debat/ Borgerinddragelse skal læres ude i virkeligheden

11. sep. 2022
Jacob Andersen
JACOB ANDERSEN
FORMAND FOR
DEMOKRATISKOLEN
Email

Demokratiskolen er et uddannelses-initiativ, som vil give folkeskoleelever demokratiske selvtillid og modvirke fremmedgørelse.

Demokratiskolen tilbyder engagerende forløb for unge, der vil tages alvorligt og hjælpe med at løse rigtige problemer i kommunen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I store og toneangivende lande er tilslutningen til demokrati åbenlyst på retur.  Selv i dette samarbejdende folkestyres fædreland bliver den politiske debat ofte mere fjendtlig end løsningsorienteret.  

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.