På Folkemødet gav tidligere PET-agent Morten Storm sit andet foredrag, siden han stod frem og fortalte historien om, at han havde fungeret som civil agent for PET og blandt andet hjulpet med at opspore terrorlederen Anwar Al-Awlaki. Foto: Kristian Buus
På Folkemødet gav tidligere PET-agent Morten Storm sit andet foredrag, siden han stod frem og fortalte historien om, at han havde fungeret som civil agent for PET og blandt andet hjulpet med at opspore terrorlederen Anwar Al-Awlaki. Foto: Kristian Buus

”Anders Fogh er terrorist. Han er krigsforbryder”

Nato-chef og tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen skal straffes for krigsforbrydelser, mener tidligere PET- og CIA-agent Morten Storm. Vesten har brug for en retslig oprydning efter krigene i Afghanistan og Irak, siger den tidligere fundamentalist.

Terror

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Sportsbaren ‘Hut Li Hut’ i Allinge blev finkæmmet af politiets bombehunde, da det afhoppede danske Al-Qaedamedlem og tidligere PET-agent Morten Storm gav sit blot andet foredrag, siden offentligheden fik kendskab til hans unikke historie.

Tre-fire betjente overværede hele Folkemøde-debatten med den rødskæggede tidligere fundamentalist. Morten Storm leverede til gengæld potente udmeldinger ad libitum.

- Der mangler retfærdighed. Anders Fogh Rasmussen skal i fængsel. Han og andre politikere har dræbt danske soldater på en løgn i Afghanistan og Irak, siger Morten Storm med henvisning til grundlaget for den danske militære deltagelse i Irak- og Afghanistan-krigene.

Han mener, at der er tale om terrorisme, så snart uskyldige civile bliver dræbt i en konflikt:

 - Anders Fogh er terrorist. Han er krigsforbryder.

Mangler krigsoprydning

Storm, der i dag lever under beskyttelse, mener, at der mangler et juridisk opgør med de politikere i blandt andet Storbritannien, USA og Danmark, som begrundede krigen i Irak med, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben.

- Vi betragter Danmark som et demokratisk land. Vi lever højt på at være retfærdige og ikke-korrupte. Og så bliver vi misinformeret og ledt bag lyset. Danske soldater har jo aldrig på nogen måde forestillet sig, at den danske stat ville lyve, siger Morten Storm.

Den tidligere PET- og CIA-agent oplevede i sin tid i kredsene omkring Al-Qaeda, at det fejlagtige krigsgrundlag blev et stort hvervningsmiddel for terrorgrupper. Han ser til stadighed, at unge muslimer i Danmark tiltrækkes af radikale grupper på grund af Vestens ‘hykleri’.

- Du ser frustrationer blandt muslimer, fordi der ikke sker noget. De danske medier begyndte at efterabe de engelske og amerikanske medier, da de skrev, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben, og at han havde forbindelser til Al-Qaeda. Vi (fundamentalistiske grupper, red.) vidste alle sammen, at det var løgn. Saddam var baathist. Han slog folk fra religiøse grupper ihjel. Det var en stor skuffelse, at se Vestens medier stå bag politikernes løgne, siger han.

Kampen mod islam

Morten Storm kan ikke fordrage religion i dag, selvom han som ung blev tiltrukket af islams budskab.

- Jeg kan ikke lide religioner generelt. Jeg synes, at religion fratager dig din menneskelige logik og dine menneskelige følelser, siger han og tilføjer, at han dog er særlig skeptisk overfor islam:

- Alle religioner mener, de har ret, og at alle andre er forkerte på den. Men er det alle religioner, som opfordrer til at dræbe? Nej, det er det ikke. Det gør islam. Derfor er der dele af islam, som er farlig.

- Islam er min største fjende. Og det er noget, der kan true mine børn i fremtiden. Derfor vil jeg vie resten af mit liv til at bekæmpe islam, siger han og understreger, at han taler om militant islam.

Radikale imamer

Morten Storm mener, at en stor del af de islamiske trossamfund, som prædiker den muslimske tro i Danmark, befinder sig i den fundamentalistiske del af spektret og derfor bør modarbejdes.

- De prædiker en fundamentalistisk fortolkning af islam. Mange af dem er hyklere, fordi de kun gør det for at få status i deres muslimske samfund. De opfordrer unge til at gøre ting, som de ikke selv vil gøre, siger han og tilføjer, at fundamentalistiske imamer ikke bør have lov til at forkynde islam i Danmark.

Så burde man lukke moskeer, hvor den slags sker?

- Det er svært at sige. Så straffer man også andre, der bare vil have et sted at bede. Man burde lukke ‘Kaldet til Islam''s (fundamentalistisk salafistgruppe, red.) sted ned efter min mening. Problemet er, at hvis man gør det, så bliver gruppen sværere at overvåge.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet