Politik fra rødderne

img

Vivis vendetta

Hemmelige optagelser, skjulte alliancer og bagtalelse af værste slags er ingredienserne, når en historisk sag mellem tidligere partimed­lem­mer i denne uge skal for retten i Hjørring.

 vilde vesten

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Solens stråler står højt over Christiansborgs tagterrasse. Det er sidste lørdag i august, og sommeren siger farvel med en overvældende afskedssalut. Byen er stadig fuld af turister, men gangene og kontorerne i Folketinget er weekendtomme.

Vivi Jensen tager et gult plast-omslag op af sin taske og lægger det på bordet. Elastikkerne er under pres fra den store bunke papirer, der ligger indeni. De fleste er opdelt og samlet i forskellige plastlommer, der hver har små, farvestrålende post-it sedler på, så bunken bliver nemmere at finde rundt i. Mappen indeholder Vivi Jensens ammunition i sagen mod hendes tidligere veninde, byrådskollegaen i Dansk Folkeparti, Vibeke Købsted, og den tidligere partifælle i lokalforeningen, Tom Bork. Balladen i Hjørring har varet i flere år og består som en bedre politisk spændingsserie af både politianmeldelser, konspirationer, fiktive Facebook-profiler, alliancer og fjendtlige opgør på kryds og tværs. Adskillige byrådsmedlemmer og medlemmer af Dansk Folkepartis lokalforening er blevet ekskluderet eller er gået selv, men nu skal en del af den forbitrede hårdknude af personopgør, forliste venskaber og kamp om magten i byrådet for første gang for retten.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57