Kommunen.dk
MENU
Blandt andet uvisheden om opholdets længde stresser de uledsagede børn og stækker deres motivation for at få en uddannelse og lade sig integrerere.
Foto: Polfoto
Blandt andet uvisheden om opholdets længde stresser de uledsagede børn og stækker deres motivation for at få en uddannelse og lade sig integrerere. Foto: Polfoto

Uledsagede flygtningebørn ender på midlertidigt ophold

Uledsagede flygtningebørn ender på midlertidigt ophold

Flere børn end nogensinde kommer alene til Danmark for at søge asyl, og en del får kun lov til at blive, til de fylder 18. De midlertidige opholdstilladelser skader integrationen, mener Red Barnet, som bakkes op af SF og Enhedslisten.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hoteller og konferencecentre er i år blevet taget i brug for at huse de mange børn og unge, som er kommet alene til Danmark for at søge asyl. Røde Kors, som modtager alle asylsøgere, har i årets første 48 uger registreret 783 uledsagede asylsøgere under 18 - børn og unge, som hverken har forældre eller anden familie i Danmark. Det er det højeste antal i alle de år, hvor Røde Kors har ført statistik på området.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.