Politik fra rødderne

Blandt andet uvisheden om opholdets længde stresser de uledsagede børn og stækker deres motivation for at få en uddannelse og lade sig integrerere.
Foto: Polfoto
Blandt andet uvisheden om opholdets længde stresser de uledsagede børn og stækker deres motivation for at få en uddannelse og lade sig integrerere. Foto: Polfoto

Uledsagede flygtningebørn ender på midlertidigt ophold

Flere børn end nogensinde kommer alene til Danmark for at søge asyl, og en del får kun lov til at blive, til de fylder 18. De midlertidige opholdstilladelser skader integrationen, mener Red Barnet, som bakkes op af SF og Enhedslisten.

 børn

Af Eva Aagaard | [email protected]

Hoteller og konferencecentre er i år blevet taget i brug for at huse de mange børn og unge, som er kommet alene til Danmark for at søge asyl. Røde Kors, som modtager alle asylsøgere, har i årets første 48 uger registreret 783 uledsagede asylsøgere under 18 - børn og unge, som hverken har forældre eller anden familie i Danmark. Det er det højeste antal i alle de år, hvor Røde Kors har ført statistik på området.

- Der er sket en fordobling siden sidste år, og vi er ikke engang færdige med 2014 endnu. Vi har haft overbelægning på centret i længere tid, fordi der er kommet så mange, og de er kommet så pludseligt ind, siger Patrick Wymer, som arbejder for Røde Kors som funktionsleder for modtagecentret i Jægerspris, hvor en del af de uledsagede børn bliver indkvarteret.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57