Thisteds borgmester Ulla Vestergaard (S) så solen bryde frem over Thisted netop da hun fik besked om, at corona-restriktionerne blev ophævet.
Thisteds borgmester Ulla Vestergaard (S) så solen bryde frem over Thisted netop da hun fik besked om, at corona-restriktionerne blev ophævet.
Kasper Solberg, Ritzau Scanpix

Torsdag brød solen frem over Thisted

Borgmester Ulla Vestergaard (S) har aldrig oplevet noget lignende de seneste to uger med hårde corona-restriktioner i Thisted Kommune.

nordjylland i karantæne

Af Bruno Ingemann | [email protected]

Borgmester Ulla Vestergaard (S) ser tilbage på uge-2 med de stramme coronarestriktioner i Thisted Kommune. Det er ugen, som slutter med, at kommunen åbner igen:

Billede caption

 

"Der er tre ting, der kører gennem mit hoved, når jeg tænker tilbage på ugen.

Den ene er de mange dilemmaer, vi hele tiden står i, et krydspres mellem borgere, virksomheder og kommunen. Det er hård kost.

Den anden er, at det er hårdt for minkavlere, for borgere og for virksomheder.

Og den tredje ting er, at når man læser avis og ser fjernsyn, så bliver man hele tiden bombarderet med, at der sættes spørgsmålstegn ved, om det er det rigtige, vi gør.

Sidste uge nævnte jeg de mange mails og telefonopkald. Jeg får stadigvæk mange henvendelser, og så er der medierne. Jeg skal håndtere det og signalere ro, eller at man ikke selv render snotforvirret rundt som en flue i en flaske, for det forstærker bare den usikkerhed,  som borgere og virksomheder er i.

Hovedet og maven

Vi har mange møder med vores erhvervsliv på Teams, og jeg skal forstå, hvad de siger og få det afleveret, hvor det skal høres. Tingene går så hurtigt, jeg går fra det ene møde til det andet, og én siger til mig, at når jeg har fem minutter, skal jeg huske at aflevere det, inden jeg går til næste møde.

Det er set fra min stol. Det er mit job. De her 14 dage er uden sammenligning, det er næsten ikke til at beskrive, det foregår inde i hovedet og i maven.

Torsdag er det et forrygende åndsvagt vejr med rusk og regn, men da Magnus Heunicke indkalder til møde om genåbningen, kommer solen frem.

Fredag (den 13. nov.,red.) har vi møde på Teams i kommunalbestyrelsen, og der opstår ideen om at vi skal sende et brev til statsministeren. Jeg har besluttet, at mødet skal udskydes til efter pressemødet, hvor vi får at vide, at nu må vi gerne krydse kommunegrænserne igen. Det er ikke mit mest geniale træk, for det giver bare flere frustrationer, da vi bagefter holder vores møde. Den åbning, der kom om, at vi måtte krydse over kommunegrænsen, hjælper ikke os, for vi orienterer os mest sydpå.

Solen bryder frem

Men vi er enige om, at vi har gjort, hvad vi kunne, så nu er det op til regeringen at åbne, og det skriver vi i et fælles brev, som vi sender til statsministeren tirsdag morgen.

Torsdag er det et forrygende åndsvagt vejr med rusk og regn, men da Magnus Heunicke indkalder til møde om genåbningen, kommer solen frem. Jeg synes det er meget symbolsk."

Social & sundhed

Tilmeld dig nyhedsbrevet