Fra før Mette Frederiksen blev statsminister ses hun i samtale med Hjørrings borgmester Arne Boelt. De to taler ofte sammen under corona-nedlukningen i Hjørring.
Fra før Mette Frederiksen blev statsminister ses hun i samtale med Hjørrings borgmester Arne Boelt. De to taler ofte sammen under corona-nedlukningen i Hjørring.
Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Boelt: Corona splitter befolkningen

Den anden uge med særlige corona-restriktioner i Hjørring afslørede begyndende splittelse mellem dem, der synes restriktionerne er iorden og nogle, der ikkke vil være med.

nordjylland i karantæne

Af Bruno Ingemann | [email protected]

Et tilbageblik på uge to med restriktionerne i Hjørring Kommune. Det var også ugen, hvor de alle blev ophævet igen.

Borgmester Arne Boelt (S) har fødselsdag lørdag den 14. november og tilbringer dagen i sommerhuset med den nærmeste familie:

 

"Jeg har sagt, at jeg ikke er tilgængelig for pressen, og jeg kan næsten holde det løfte. Men i løbet af dagen kan jeg se, det presser på med rigtig mange ting, og sidst på lørdagen laver jeg et længere interiew med Politiken, som jeg har haft et forholdsvis godt samarbejde med, for de skriver mere i dybden, og ellers kan det godt være svært med medier.

Der kommer vi ind på, at der begynder at være manglede opbakning, der er del af erhvervslivet, som ikke vil det her, deres forretning går nedenom og hjem, cluster-5 er her ikke længere, og smitten går ned.

Dem og os

Hvis det her ikke bliver landet i Folketinget, så vil det skabe splid i befolkningen. Nu skal man gå forsigtigt, ellers bliver det et dem og os, dem, der synes restriktionerne er helt iorden, og så er der nogle, der er ret rabiate, som siger: Det er vi fandme ligeglade med. Du har set billeder fra USA, og du har set traktorer herhjemme køre med plakater, hvor Mette er klædt ud som nazist.

Søndag aften skal jeg være med i Langkildes talkshow sammen med Sophie Løhde og Pia Olsen Dyhr. Jeg snakker flere gange i løbet af ugen med Mette Frederiksen, så jeg skriver også til hende, at jeg deltager i det. Der går 30 sekunder, så ringer hun. Det er en bekymret Mette, som spørger: Hvordan går det oppe ved jer? Hun er også træt af det her manglende lovgrundlag for at slå mink ihjel. 

 Nogen havde skrevet på Facebook, at jeg skulle være fødevareminister. Ha ha ha ha.

Der kommer ingen formaninger fra Mette. Vi har en lang snak om, hvordan det står til. Og jeg siger, at der er to ting, jeg kan bidrage med på tv: I vores kommune er der ikke så mange, der er oppe at køre, men man har savnet forklaringen på, hvorfor man ikke bare åbner nu.

Vi tror at, vi bliver åbnet onsdag aften, men i stedet for er det torsdag morgen. Vores kommunaldirektør er i tæt kontakt med Sundhedsstyrelsens departementschef, de har arbejdet sammen, så vi hører, at det er erhvervslivet, der ikke vil åbne onsdag, de vil gerne se de her smittetal først. Det forstår borgerne ikke så meget af, men du kan tro, at når det har at gøre med vores fødevaresikkerhed så ryster de i bukserne i Dansk Industri. Hvis der bliver lukket ned for Danmark, så kan vores grise ikke være nogen steder. De hober sig op.

God tur

I vores kommune har vi lukket for plejehjem og botilbud, og det været hårdt, ikke mindst for de udviklingshæmmede, de har næsten ikke været uden for en dør.

Jeg skriver engang imellem med nogle af dem, de vil gerne skrive med en borgmester, så jeg skriver om aftenen på messenger. En af dem skriver torsdag: Det er godt nok et hårdt vejr du skal ud i, når du skal til København, men god tur. Det var fordi, nogen havde skrevet på Facebook, at jeg skulle være fødevareminister. Ha ha ha ha".

 

Social & sundhed

Tilmeld dig nyhedsbrevet