Politik fra rødderne

Syddanmark fortsætter med en-måneds-garanti

Om under én måned træder en ny lov i kraft, der udvider tidsrammen for behandling. Men Syddanmark fortsætter med den nuværende garanti lidt endnu

Af Redaktionen | [email protected]

Regionsrådet i Region Syddanmark har vedtaget at forlænge behandlingsgarantien på én måned for syddanske patienter uanset lidelse indtil 31. marts 2013. Det sker selvom et nyt lovforslag fra regeringen fra årsskiftet forlænger behandlingsgarantien for patienter med mindre alvorlige sygdomme til to måneder.I Region Syddanmark vil patienterne indtil den 1. april 2013 stadig blive undersøgt og behandlet på sygehuset inden for den måned, som den nuværende behandlingsgaranti foreskriver. Det vil de, selvom regeringen i et nyt lovforslag lægger op til, at behandlingsgarantien fra årsskiftet for ikke-alvorlige sygdomme som f.eks. grå stær udvides fra én til to måneder.

- Den nye differentierede behandlingsgaranti er det første skridt mod regeringens nye udredningsgaranti. Da det kræver en del omstilling at indføre disse principper, har vi nu vedtaget at fortsætte med den nuværende model med en måneds garanti frem til 31. marts 2013. På den måde får de syddanske patienter tre måneder mere med maksimalt en måneds ventetid uanset sygdom, og regionen får tid til at forholde sig til, hvordan rammerne skal være for den nye behandlingsgaranti, siger Poul-Erik Svendsen (S), formand for Sundhedsudvalget.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57