dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
I en bar på Roskilde Festival 2018 kunne man få shots tilpasset sin personlighed, hvis man villigt afgav sine persondata til nogle mystisk formummede repræsentanter for systemet (billedet). Fire et halvt år senere vil systemet bruge borgernes data til mere effektiv sundhedsforebyggelse. Niels Højberg tror på idéen. Spørgsmålet er bare, om borgernes tillid kan vindes.
I en bar på Roskilde Festival 2018 kunne man få shots tilpasset sin personlighed, hvis man villigt afgav sine persondata til nogle mystisk formummede repræsentanter for "systemet" (billedet). Fire et halvt år senere vil "systemet" bruge borgernes data til mere effektiv sundhedsforebyggelse. Niels Højberg tror på idéen. Spørgsmålet er bare, om borgernes tillid kan vindes.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Debat/ Personlige data kan give livreddende førstehjælp til skrantende sundhedssektor

Debat/ Personlige data kan give livreddende førstehjælp til skrantende sundhedssektor

Resultaterne tegner lovende, men at indhente samtykke fra borgerne kan blive en udfordring. Niels Højberg har kigget på  databaserede velfærdsløsninger.
8. jan. 2023
Niels Højberg
NIELS HØJBERG
TIDL. STADSDIREKTØR
AARHUS KOMMUNE
Email

Foto: Michael Munch-Hansen

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Den offentlige velfærd står med nogle særdeles alvorlige driftsudfordringer på grund af rekrutteringsproblemerne. Mange af udfordringerne er meget tydelige i dag med stigende ventelister i det specialiserede sygehusvæsen og manglende kapacitet til at kunne tage hånd om de stadigt flere ældre, der har behov for bistand fra den kommunale plejesektor. Samtidig kan vi se, at uligheden i sundhed og levetid fortsat vokser og det vil yderligere give udfordringer for det samlede sundhedsvæsen. Flere taler om en stærkt voksende sandsynlighed for et regulært sammenbrud af systemet, som vi kender det.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier