Politik fra rødderne

På jobcentret i Odense har arbejdsparate ledige skullet stille til ni ekstra samtaler på et halvt år. Normalt er kravet seks samtaler i alt.
På jobcentret i Odense har arbejdsparate ledige skullet stille til ni ekstra samtaler på et halvt år. Normalt er kravet seks samtaler i alt.
Foto: Niels Meilvang / Ritzau Scanpix

Odense tjener på at investere i ledige

Pengene klinger i Odenses kasse, efter at kommunen har investeret 72 millioner kroner i ledige. 14 millioner kroner har kommunen indtil videre tjent på investeringen, viser opgørelse.

 ny i job

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

Det hjælper at poste flere penge i beskæftigelsesindsatsen. Det er den overordnede konklusion, som Odense Kommune har kunnet drage, efter at kommunen nu foreløbig har evalueret en række indsatser, der skal nedbringe antallet af borgere på overførselsindkomster samt antallet af ledige.

Konklusionen kommer kommunen med i et notat, som kommunen.dk har fået indsigt i, hvor forvaltningen redegør for, hvad kommunen rent faktisk har tjent – indtil videre – på at investere i efterprøvede sociale indsatser. Sidste år sendte kommunen nemlig 72 millioner kroner efter beskæftigelsesindsatsen, hvoraf knap 32 millioner kroner indtil videre er blevet brugt. Det har foreløbig sikret Odense Kommune et afkast på 46 millioner kroner. Altså har man indtil videre tjent 14 millioner kroner på at investere i beskæftigelsesprojekter.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57