Kommunen.dk
MENU
Billede

Fra arkivet: “Her plejer vi at skrive i hånden og regne i hovedet”

Fra arkivet: “Her plejer vi at skrive i hånden og regne i hovedet”

13. sep. 2018
CARL M. PEDERSEN, KOMMUNALDIREKTØR I 1983
CARL M. PEDERSEN, KOMMUNALDIREKTØR I 1983
Da Kommunen fyldte 25 år, kiggede en kommunaldirektør tilbage på livet i en lille sognekommune sidst i 1950’erne, da skrive- og regnemaskine var unødig luksus. Genlæs hans beretning fra dengang i 1983.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I dette jubilæumsnummer af ”Kommunen” forekommer det vel ikke ganske forkert at foretage et lille strejftog ind i nostalgiens verden. Et kvart århundrede synes kort, målt i historiens alen. Ser man imidlertid tilbage på de forløbne 25 år, på de forandringer og den udvikling, der har fundet sted inden for den kommunale verden på godt og ondt, kan man godt nok få fornemmelsen af helt andre tidsdimensioner. Dette korte spand af år har været hektiske og har knapt levnet os tid til tilbageskuen. Sammenligner man med den historiske udvikling i de forudgående århundreder, fristes man til beundring for vor generation.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.