Hvad skal pensionister få tiden til at gå med? Det var et socialpolitisk emne i 1958, hvor man diskuterede småjob, fritidsklubber og beskæftigelsesterapi.
I 1983 blev kommunerne bedt om at bruge færre penge på kantinedrift. De ansatte måtte selv betale kostprisen for deres smørrebrød, tarteletter, kaffe og øl.
I 1976 var det meget eksotisk, at en dansk folkeskole kunne have en femtedel børn med udenlandsk baggrund. Læs her Kommunens reportage fra Ishøj dengang.
De fleste store kommuner havde indført husmoderafløsning i 1960, men de blev kritiseret for at give afløserne for usikre betingelser og for få timer.
I 1970 var kommunernes nye edb-centraler stærkt overbebyrdet af opgaver. Mange kunne se det smarte i at ringe op fra en terminal til en anden via telefonnettet.
Man mødtes på kroen, én blev presset til at stille op, og pludselig skulle et nyt sognerådsmedlem vide, hvor meget han måtte fortælle "mutter" derhjemme.
En vestjysk sognerådsformand slog i 1961 i bordet og brokkede sig over den stærkt stigende papirmængde fra staten. Det satte gang i en større debat.
Et spørgsmål fik folk til at more sig ved folketælling i 1960, da "den enkelte husfader" skulle udfylde et skema og aflevere det til husværten eller kommunen.
Kommunesekretærerne er blevet konger i sognene, mente læserbrevsskribent i 1960. "De kræver bare ind, det være sig den ene nye kontormaskine efter den anden."
Dansk kommunalpolitiks grand old man langer ros, ris og råd ud til landets politikere - heriblandt til statsministeren.
I år er det 60 år siden, dagbladet Information søsatte "Kommunen", nu kommunen.dk. Vi skriver mindre om sognefogeder og hulkort i dag, men ideen er uændret.
Brev til læserne - fra den allerførste udgave af avisen og fra kommunen.dk's nuværende ansv. redaktør.
Vi har udvalgt nogle artikler fra Kommunens 1958-numre og tjekket, hvordan det ser ud i dag.
Et overblik over de vigtigste kommunale begivenheder og emner i seks årtier - fra husmoderafløsere og datamater til outsourcing og klyngeledelse.
Da Kommunen fyldte 25 år, kiggede en kommunaldirektør tilbage på livet i en lille sognekommune sidst i 1950’erne, da skrive- og regnemaskine var unødig luksus.