Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Mørket sænker sig – en komedie om magtens udøvelse

Debat/ Mørket sænker sig – en komedie om magtens udøvelse

17. apr. 2016
Morten Uhrenholdt
MORTEN UHRENHOLDT
JOURNALIST
DK MEDIER
Email
”Hvis man forestiller sig den usandsynlige situation, at for eksempel Liberal Alliances kuglestøder Olsen under forhandlingerne skulle blive i tvivl om de tal, regeringen forelagde ham, og ringede til en af forskerne, så ville han end ikke få at vide, at forskeren ikke måtte sige noget som helst til ham. Ja, forskeren måtte vel – for at overholde den groteske kontrakt – helt lade være at tage telefonen.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Forskning og politisk magtudøvelse går ikke altid hånd i hånd. For eksempel var en del atomforskere stærkt bekymrede over de planer, den amerikanske regering i slutningen af Anden Verdenskrig havde med deres resultater. Og i 1950’erne oplevede man kernefysikeren og nobelpristageren Niels Bohr udsende en indtrængende appel til verdens magthavere om at besinde sig og se konsekvenserne af det accelererende atomvåbenkapløb i øjnene.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.