Kommunen.dk
MENU
Efter endt grusgravning og retablering åbnes der for natur og rekreative formål. Her grusgrav i Hedeland ved Roskilde, der fik råstofprisen 2000 for særdeles veludført efterbehanding efter afsluttet råstofindvinding.
Efter endt grusgravning og retablering åbnes der for natur og rekreative formål. Her grusgrav i Hedeland ved Roskilde, der fik råstofprisen 2000 for "særdeles veludført efterbehanding efter afsluttet råstofindvinding".
Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Klumme/ Mange dilemmaer i råstofgravning

Klumme/ Mange dilemmaer i råstofgravning

23. mar. 2024
Lars Lindskov
LARS LINDSKOV
REGIONSRÅDSRÅDSMEDLEM (K)
REGION SJÆLLAND
Email

Dette er et debatindlæg og udtrykker alene skribentens holdninger.
Har du selv et debatindlæg inden for Kommunen.dk’s interesseområder, kan du sende det til debatognavne@ kommunen.dk

Der skal tages hensyn til natur, naboer, byudvikling, ressourcer, land og vand, men som samfund har vi brug for at indvinde råstoffer, skriver regionsrådsmedlem Lars Lindskov.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Der er regioner og kommuner, der er mere ramt af råstofindvinding end andre. Og de der er berørt af grusgravning, føler sig ofte klemt mellem flere hensyn og interesser.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.