Kommunen.dk
MENU

Kommunerne skal kommunikere bedre

Kommunerne skal kommunikere bedre

Kommunal kommunikation er blevet et større, mere velsmurt maskineri, men både kommunerne og medierne skal blive bedre til åben og (selv)kritisk formidling.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Både journalister og ganske almindelige, frokostspisende borgere var mødt op for at lytte og ikke mindst stille spørgsmål til et panel med repræsentanter fra såvel den politiske verden som medierne. Debatten gik på kommunal kommunikation, og arrangementet på Restaurant Margeritten var rykket udenfor i anledning af det gode vejr.
Maria Steno, adm. direktør i Geelmuyden.Kiese og kommunalbestyrelsesmedlem i Rudersdal Kommune, lagde hårdt ud med at fremlægge, at 90 procent af mediernes omtale af kommunerne er positiv, og at journalisterne i forhold til blandt andet budgetforhandlingerne ikke har været kritiske nok i deres dækning.
Af paneldeltagernes diskussion kom det frem, at en del af forklaringen muligvis skal findes i, at kommunerne inden for de sidste 10-12 år har fået langt større og mere professionelle kommunikationsafdelinger, hvilket både ansvarshavende redaktør for dk-medier Claus Theilgaard og beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R) påpegede.
Som mediernes repræsentant i panelet anerkendte Claus Theilgaard, at det kan være problematisk at skulle dække kommunernes gøren og laden kritisk, når man samtidig er afhængig af, at netop kommunerne abonnerer på ens udgivelser. Men som han understregede, så går hans medier meget langt for at holde fast i deres integritet:
“Vi er jo altid meget opmærksomme på, at vi er økonomisk skrøbelige i et vist omfang, men vi er det ikke mere, end at vi sagtens kan håndtere den slags. Og det, der er garantien for, at avisen Kommunen og dknyt lavet kritiske artikler, det er, at de har en rablende sindssyg redaktør, der er fuldstændig ligeglad med økonomien.”
Publikum var engagerede i debatten, og de fremmødte borgere var flittige til at spørge ind til panelets diskussioner. Der blev for eksempel spurgt ind til, hvad man kan gøre ved, at medierne, når de rent faktiske er kritiske over for kommunerne, ofte dykker ned i enkeltsager, og puster dem op til noget, de måske ikke er.
Det fik Ulla Tørnæs (V) til at pege på en negativ kultur omkring kommunernes kommunikation:
“Jeg kunne godt tænke mig, at der var plads til, at man som folkevalgt politiker kunne påtage sig et større politisk ansvar. Det er der bare ikke i dagens Danmark, fordi man bliver totalt slagtet, hvis man går ud og siger: ‘det her, det er mit ansvar’.”

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.