Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Israel, demokrati og antisemitisme

Debat/ Israel, demokrati og antisemitisme

31. aug. 2014
Kjeld Koplev
KJELD KOPLEV
Email
Radiojournalist, forfatter, tidligere kulturredaktør og teaterchef. Han har jødisk baggrund, men meldte sig ud af Mosaisk Trossamfund som 18-årig.
”Der er ikke udsigt til, at de højreradikale religiøse kræfter slipper deres tag i lovgivningen indenfor en rum tid. Og der er i øjeblikket slet ikke udsigt til, at palæstinenserne får deres egen stat, endsige at Israel rømmer de besatte områder og de 600.000-700.000 israelere flytter tilbage til moderlandet.”

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Israel omtales altid i medierne som Mellemøstens eneste demokratiske stat. Og det er korrekt, at statens politikere vælges ved forholdsvis frie og hemmelige valg. Men det er også oplagt, at ikke alle borgere i staten Israel, og slet ikke i de besatte områder, har lige rettigheder og vilkår. For eksempel lever de mange palæstinenser i de besatte områder uden nogen egentlig lovgivning.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.