Indkøbere løsner op for spændetrøjen

Flere udbud vil fremover være med funktionskrav. Tendensen er særlig klar ved beskæftigelsesopgaver, men funktionskrav optræder også inden for uddannelse, befordring og rådgivning, viser ny undersøgelse fra Udbudsrådet.

 tema: indkøb

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Erhvervslivet efterspørger mindre spændetrøje og mere frihed. De ønsker flere funktionsudbud. Begrebet er endnu ukendt for rigtig mange indkøbere, men derimod synes tankegangen ikke så fjern fra deres virkelighed. Kommunerne er allerede begyndt at lette jerngrebet med færre specificerede krav i deres udbud, viser en ny rapport lavet af Ernst & Young for Udbudsrådet. De har undersøgt 109 offentlige udbudsmaterialer fra perioden 2009 til 2010, og heraf indeholder 32 udbud tydelige elementer af funktionskrav. Kommuner står for 20 af de 32 udbud. 

”Jeg synes, at rapporten meget fint rapporterer, at man er kommet et godt stykke vej. Når der stadig er potentiale for, at det kan udvikle sig, så er det fordi, det er svært og slet ikke så enkelt endda,” forklarer Jakob Scharff, chef for offentlig-privat i KL.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Økonomi

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57