Politik fra rødderne

Hjort truer med sanktioner

Finansministeren truer med at stramme statens styring, hvis kommunerne ikke overholder deres budgetter. KL-formanden bebuder hård modstand.

 køf

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Statens skruetvinge er allerede spændt hårdt om kommunernes styring af økonomien. Halvårsregnskaber og individuel modregning i bloktilskud er blandt regeringens nye stramninger for at tvinge kommunerne til at holde deres budgetter. Men finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er parat til at stramme grebet en tand ekstra, hvis kommunerne stadig ikke viser sig i stand til at overholde budgetterne for 2010 og 2011.

”Hvis det viser sig, at kommunerne stadig overskrider deres budgetter, så er jeg åben over for, at vi tager nye virkemidler i brug,” siger finansministeren til Kommunen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57