Politik fra rødderne

Mange hjemløse flytter meget rundt, og derfor bliver det svært for kommunerne at finde ud af, hvem der skal lave handleplaner for dem.
Mange hjemløse flytter meget rundt, og derfor bliver det svært for kommunerne at finde ud af, hvem der skal lave handleplaner for dem.
Foto: Tor Birk Trads / Ritzau Foto.

Hjemløse mangler handleplaner: Uenighed om løsning

Mange hjemløse får ikke den hjælp, de har brug for, fordi de flytter fra kommune til kommune, påpeger ny rapport.

 gadeliv

Af Johannes Lange Baunsgaard | [email protected]

Mange hjemløse i de danske gader, på varmestuer og herberger går rundt uden en social handleplan. Det viste den seneste hjemløsetælling fra 2017, hvor 30 procent af de hjemløse havde en handleplan. Dermed bliver der ikke lavet en samlet plan for, hvilke indsatser, eksempelvis misbrugsbehandling, den hjemløse skal modtage.

En ny rapport fra Institut for Menneskerettigheder peger på, at kringlet lovgivning omkring kommunernes ansvar gør det svært for både ansatte og hjemløse at forstå, hvordan planerne skal laves.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57