Kommunen.dk
MENU
Formålet med samskabelse må ikke kun være, at kommunen sparer penge, eller at borgeren alene bliver gladere. Det skal komme flere end én til gode for at være en succes, mener  Annemette Digmann, der er forsker og tidligere innovationschef i Region Midtjylland.
Formålet med samskabelse må ikke kun være, at kommunen sparer penge, eller at borgeren alene bliver gladere. Det skal komme flere end én til gode for at være en succes, mener Annemette Digmann, der er forsker og tidligere innovationschef i Region Midtjylland.
Foto: Rebecca Birch Roulund

Her er tre grunde til, at samskabelse mislykkes

Her er tre grunde til, at samskabelse mislykkes

Alle taler om samskabelse, men det lykkes stort set aldrig, mener forsker. Det er for svært at give afkald på faglighed, kontrol og nulfejlskultur.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Både Aarhus, Ikast-Brande, Holbæk, Roskilde og andre forsøger. Men sandsynligheden for, at det gode eksempel på et kommunalt samskabelsesprojekt på de centrale velfærdsområder er til stede i din kommune, er lille. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.