Kommunen.dk
MENU
Søren Hermansen, direktør for Samsø Energiakademi, er et af de ‘fyrtårne’, der har vist vejen for øens omstilling til 100 procent vedvarende energi. Hans indsats på området har også fået opmærksomhed i udlandet og blandt andet ført til en kåring som ‘miljøhelt’ i Time Magazine.
Foto: Tobias Selsnæs Markussen / Polfoto
Søren Hermansen, direktør for Samsø Energiakademi, er et af de ‘fyrtårne’, der har vist vejen for øens omstilling til 100 procent vedvarende energi. Hans indsats på området har også fået opmærksomhed i udlandet og blandt andet ført til en kåring som ‘miljøhelt’ i Time Magazine. Foto: Tobias Selsnæs Markussen / Polfoto

Hellere forkant end udkant

Hellere forkant end udkant

Lukningen af Samsøs slagteri og svinefarm i sluthalvfemserne sparkede gang i samsingernes tro på, at der skulle ske noget med projekt Vedvarende Energi Ø. I dag bidrager omstillingen til fortællingen om en ø, der ser ind i fremtiden.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når mænd mødes på Samsø, står de ikke længere og sparker til hinandens bildæk. I stedet hiver de smartphonen frem for at vise, hvor meget strøm de har produceret i dag.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.