Politik fra rødderne
Det er mere værdifuldt for borgeren, når sagsbehandleren hjælper med at navigere i systemet frem for at hjælpe med kontakt til virksomheder, viser studiet. Sørgeligt, mener forsker.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

Gulerod og straf får ikke sårbare ledige i job

Politiske indsatser som økonomiske incitamenter, virksomhedspraktik eller sanktioner får ikke langtidsledige i job. Det gør derimod motivation hos borgeren og vejledning i at navigere i systemet. Et vink med en vognstang til politikerne, mener forskerne bag studiet.

 tro på det

Af Astrid Skov Andersen | astrid@kommunen.dk

Spørger man tidligere kontanthjælpsmodtagere og deres sagsbehandlere, hvad der var afgørende for, at de kom i arbejde eller uddannelse, er politiske beskæftigelsesinitiativer ikke blandt begrundelserne. Det viser et delstudie i LISES-projektet fra Aalborg Universitet.

Studiet bygger på interviews med 12 tidligere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der nu er kommet i fuldtidsbeskæftigelse, uddannelse eller fleksjob.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Organisation & ledelse

Undersøgelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57