Fysioterapi slider på Struers budget

Struer har store udgifter til vederlagsfri fysioterapi, men vi accepterer det som en skal-opgave, siger formand for sundhedsudvalget

Interview

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Flere Struer-borgere har behov for fysioterapi sammenlignet med gennemsnittet for resten af landet.

Det var i hvert fald, hvad kommunen kunne konstatere, da de i starten af 2010 kom med en rapport sammen med Holstebro og Herning, hvor der blev kigget på de tre kommuners udgifter til fysioterapi.

Struer kunne se, at kommunen brugte en del flere penge på fysioterapi, end man blev kompenseret på via bloktilskuddet. Mens Struers udgifter til vederlagsfri fysioterapi svarer til en procent af den samlede ramme til vederlagsfri fysioterapi for hele Danmark, så udløste kommunens antal af borgere kun 0,42 procent af samme ramme.

Værst for borgerne
Også i dag kæmper Struer med høje udgifter, forklarer formanden for sundhedsudvalget Anna Marie Brix Poulsen (DF).

- Vi ligger ikke i den gode ende, hvis man kan sige det sådan. Vi har en stigning, og vi har mange kronikere i forhold til andre. Men det er jo værst for borgerne selv, at vi er så hårdt ramt, for det er jo trods alt kun penge for kommunen, siger hun.

Berettiget fysioterapi
Mens andre kommuner taler om unødige overbehandlinger og problemer med manglende kontrol over udviklingen, så mener Anna Marie Brix Poulsen ikke, at der er grobund for at tale om den slags i Struer.

- Mit indtryk er, at det er fuldt berettiget med de borgere, der får vederlagsfri fysioterapi, så det skyldes bare, at vi har så mange borgere med behovet, siger hun.

Opgave for regioner
Anna Marie Brix Poulsen ville dog ikke have noget imod, hvis kommunen aldrig havde fået opgaven tilbage i 2008.

- Jeg havde da gerne set, at opgaven lå i regionen, fordi så var udgifterne måske jævnet lidt mere ud, men nu er det blevet lagt ud som en opgave i kommunerne, og så må vi bare løfte det, siger hun.

 

Social & sundhed

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet