Politik fra rødderne

Fagforeninger: Kommuner opdigter fyringsgrunde

Fagforeninger anklager kommuner for at hænge fyrede topchefer ud, så de slipper for at udbetale erstatninger. De vil nu have etiske retningslinjer med i overenskomstforhandlingerne.

 cheffyringer

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Det er fyringssæson i det offentlige, og de kommunale topchefer står for skud. Flere fagforeninger anklager nu kommunerne for unfair game, når cheferne fyres.
”Det er vores klare indtryk, at kommunerne giver den en tand ekstra, når en kommunalchef skal fyres. Så kan de kalde det ’grov misligholdelse’, hvilket betyder, at man ikke behøver at betale kompensation. Det kan betyde en forskel på fem eller 24 måneders løn,” fortæller Pia Lund Jeppesen, der er faglig sekretær i HK/Kommunal.
Per Hansen, der er formand for de offentlige chefer i DJØF, går skridtet videre.
”Det er uredeligt, det som nogle kommuner foretager sig. De presser virkelig citronen. Det er forståeligt, hvis man ønsker at udskifte en topleder i forbindelse med et politisk magtskifte, som det ofte ses. Men det er bestemt ikke i orden, når vi ser, at man begynder at konstruere og opdigte anklager om misligholdelse og tjenesteforsømmelser i stedet for at betale sig fra det,” siger Per Hansen.

Syndebukke-behov

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57