Kommunen.dk
MENU

Fagforeninger: Kommuner opdigter fyringsgrunde

Fagforeninger: Kommuner opdigter fyringsgrunde

Fagforeninger anklager kommuner for at hænge fyrede topchefer ud, så de slipper for at udbetale erstatninger. De vil nu have etiske retningslinjer med i overenskomstforhandlingerne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det er fyringssæson i det offentlige, og de kommunale topchefer står for skud. Flere fagforeninger anklager nu kommunerne for unfair game, når cheferne fyres.
”Det er vores klare indtryk, at kommunerne giver den en tand ekstra, når en kommunalchef skal fyres. Så kan de kalde det ’grov misligholdelse’, hvilket betyder, at man ikke behøver at betale kompensation. Det kan betyde en forskel på fem eller 24 måneders løn,” fortæller Pia Lund Jeppesen, der er faglig sekretær i HK/Kommunal.
Per Hansen, der er formand for de offentlige chefer i DJØF, går skridtet videre.
”Det er uredeligt, det som nogle kommuner foretager sig. De presser virkelig citronen. Det er forståeligt, hvis man ønsker at udskifte en topleder i forbindelse med et politisk magtskifte, som det ofte ses. Men det er bestemt ikke i orden, når vi ser, at man begynder at konstruere og opdigte anklager om misligholdelse og tjenesteforsømmelser i stedet for at betale sig fra det,” siger Per Hansen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.