Politik fra rødderne
- Det er en kerneopgave for bibliotekerne at gøre folk klogere. Det er det stadigvæk, og det vil det også være om 50 år. Men derfor kan den institutionelle ramme omkring bibliotekerne jo sagtens ændre sig, sagde kulturminister Mette Bock (LA) på Bibliotekspolitisk Topmøde.
Foto: Foto: Tony Brøchner

Digital dannelse, fake news og mobning: Politikere vil gentænke bibliotekernes rolle

Skoler, forældre og biblioteker skal i samarbejde løse nogle af den digitale tidsalders udfordringer, mener flere politikere, der efterlyser nytænkning hos landets biblioteker.

 kultur

Af Tobias Hansen Bødker | tobias@kommunen.dk

Kulturminister Mette Bock (LA) rettede blikket ned mod forsamlingen. De seneste tre kvarter havde hun debatteret bibliotekernes rolle i samfundet sammen med de fire andre politikere, der stod ved talerstolene i Herning Kongrescenter.

De havde talt om bibliotekerne som "det moderne forsamlingshus", hvor det ikke længere nødvendigvis er bøger, cd'er og magasiner, men snarere følelsen af fællesskab og kulturelle oplevelser, som lokker folk ind på bibliotekerne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 295 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57