DF vil nedlægge SKI

Statens og Kommunernes Indkøbs Service, SKI, skal nedlægges, hvis det står til Dansk Folkeparti.

Indkøb

Af Sine Riis Lund | [email protected]

SKI tryner leverandører og skaffer for dyre indkøb. Nu siger Dansk Folkeparti stop.

"Derfor ser vi gerne, at SKI nedlægges, og der findes en anden løsning, der kan skaffe billigere indkøb til det offentlige, samtidig med at leverandørerne behandles bedre," siger erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, Colette Brix, til Kommunen.

Partiet har henvendt sig til både erhvervsministeren og finansministeren på baggrund af en sag om en privat virksomhed, der føler sig kraftigt modarbejdet af SKI. Som de eneste i landet formidler webauktionshuset Get Through Power el via en onlineauktion. SKI såede imidlertid tvivl om lovligheden. Siden har Konkurrencestyrelsen fastslået, at kommuner lovligt kan købe el via en onlineauktion uden at gå i EU-udbud.

"Vi er gået ind i sagen, da vi ser meget kritisk på SKI. I denne sag maser SKI et konstruktivt forslag og en virksomhed, som kan skaffe blandt andre kommunerne billigere strøm," siger Colette Brix.

V og K er også kritiske

Også Konservative er gået ind i sagen. I et brev fra august til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skriver politisk ordfører Henriette Kjær:

"Situationen er dermed, at virksomheden (Get Through Power, red.) ikke rigtig kan komme videre, idet kommunerne på baggrund af henvendelser fra såvel SKI som KL ikke tør indgå en aftale om at afholde en auktion over deres el-indkøb, hvilket naturligvis ikke er tilfredsstillende."

Venstre vil ikke nedlægge SKI, men erhvervsordfører Jacob Jensen mener, der er grund til at se nærmere på SKI.

"Jeg er enig med Colette Brix langt hen ad vejen i forhold til at kigge på, hvordan SKI opererer, og de kriterier, som vi politisk lægger ind for at sikre, at der bliver bredere muligheder for, at også små og mellemstore leverandører kan byde ind på opgaverne," siger Jacob Jensen.

Jakob Scharff, chef for offentlig-privat i KL, afviser kritikken af SKI.

"Jeg kan slet ikke se, at SKI skulle have nogen interesse i at tryne leverandører," siger han.

Jakob Scharff understreger, at SKI spiller en umådelig vigtig rolle i forhold til at effektivisere offentlige indkøb og opnå stordriftsfordele.

SKI vil ikke udtale sig, men henviser til ejerne, KL og staten.

 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet