Steen Wrist trækker på ledererfaring fra 3F i sit nye job som borgmester. 
Steen Wrist trækker på ledererfaring fra 3F i sit nye job som borgmester. 
Fredericia Kommune

Det er saftsuseme en stor opgave!

Borgmestre fra andre kommuner bød sig til med sparring og gode råd til Steen Wrist (S), da han blev udnævnt som ny borgmester i Fredericia kommune.

ledertræning

Af Maria Steno | [email protected]

- Politiske ledelse handler for mig om at have visioner og sætte retning - uden at gå i detaljer med implementeringen, indleder Steen Wrist. Vil du have et eksempel, siger borgmesteren og uden at vente på svar, henviser han til en diskussion fra hans tid som udvalgsformand. 

- Cykelstierne skal ikke være der, hvor byrådsmedlemmernes egne børn cykler. Politikerne skal sætte et mål om, at der skal være flere cykelstier i kommunen, og at udbygningen skal prioriteres efter sikkerhed og fremkommelighed. Så er det forvaltningen, der udfra en faglig vurdering, skal fortælle os politikere, hvor behovet er størst, og hvor udbygningen af cykelstier skal starte. Det kan lyde banalt, men for mig giver det mening at træffe beslutninger på fagligt grundlag, siger den nyvalgte borgmester. 

Derfor vil Steen Wrist også uddelegere større kompetence til fagudvalgene. 

- Jeg har allerede flyttet en masse sager fra økonomiudvalget til fagudvalgets dagsorden. Jeg vil gerne se mere ledelse nedefra og op – tæt på fagligheden. Det er den måde, jeg gerne vil lede på, siger borgmesteren.

Steen Wrist har selv været dybt nede i det faglige i hans tid som udvalgsformand og nok også for meget, konstaterer han. Det kan han ikke længere. Fredericia har ni fagudvalg og Steen Wrist sad kun selv i et af dem. 

 Jeg vil gerne have embedsmændenes og direktionens gode råd, men samtidig er jeg deres øverste chef. Det er en ny rolle. 

Så der er meget viden, han skal læse op på og meget nyt at lære om kommunen. Det handler om at terpe, siger han, for både KL, kommunens embedsmænd og politiske kollegaer vil alle gerne dele viden og klæde ham på i forhold til substansen. 

- Jeg vil gerne have embedsmændenes og direktionens gode råd, men samtidig er jeg deres øverste chef. Det er en ny rolle. Jeg trækker på min ledererfaring, men jeg har aldrig være ledere for ledere før, og nu er jeg i spidsen for en organisation med 4000 medarbejdere og et byråd. 

De ledelsesmæssige kompetencer skal en ny borgmester selv udvikle eller have med i bagagen. Og det er med den nye borgmesters egne ord: - Saftsuseme en stor opgave. 

Ensomt men ikke alene

Derfor er Steen Wrist også glad for, at han både trækker på erfaring fra to perioder i byrådet og nogle års ledererfaring fra fagbevægelsen. Han ser en stor fordel i at repræsentere et stort og gammelt parti. Så selvom rollen som borgmester også er ensom, så føler den nye borgmester sig ikke alene.

- Andre borgmester har selv rakt ud og tilbudt sparring og gode råd. Det er så positivt, men i den sidste ende er det mit ansvar. Der er ikke andre, jeg kan pege på eller ringe til, når beslutningen skal træffes i den sidste ende. Det skal jeg da lige vænne mig til, siger den nye borgmester ydmygt.

Steen Wrist (S)

  • Fra 1. januar ny borgmester i Fredericia - Steen Wrist hidtil største ledelsesopgave.
  • 2017-2021  Sekretariatsleder i 3Fs kursusafdeling.
  • 2016 Valgt som udvalgsformand.
  • 2013 Valgt for første gang til byrådet i Fredericia kommune.
  • Ufaglært fisker, men har arbejdet mange år i 3F. 

 

Fremhævede citater:

Billedtekst:
FOTO 3 (sekundær): Steen Wrist

https://www.skyfish.com/sh/59da32a031a5e79bef75b82f549205307872520d/3bbe0545/929276/48970919

Billedtekst: 

Kommunikation

Organisation & ledelse

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet