Kommunen.dk
MENU
Billede

Debat/ Hvornår har du sidst mødt en smuk hospitalsseng eller en supercool rollator?

Debat/ Hvornår har du sidst mødt en smuk hospitalsseng eller en supercool rollator?

'Som bruger af hjælpemidler ønsker man vel altid at fortsætte livet så godt som muligt, og hvis man er vant til at omgive sig med produkter, der taler til sanserne, så bør det vel fortsat være muligt trods eventuelle funktionsnedsættelser.'

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Inden sommerferien stod jeg i regi af Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi i spidsen for en event, hvor vi satte fokus på betydningen af design og designtænkning i produktudviklingen af danske hjælpemidler med international appel.

Et af formålene med innovationsnetværket, der drives af vidensinstitutioner som Teknologisk Institut, er netop at sikre en øget kommercialisering af velfærdsteknologi; og her passer branchens øgede fokus på inddragelse af design nærmest perfekt ind i indsatsen. Tesen er nemlig, at godt design kan tilføre teknologi en yderligere dimension, der sætter sig ud over form og funktion og skaber ny værdi for brugeren.

Eventen blev afholdt i forbindelse med den store Health & Rehab Scandinavia messe, hvor branchens producenter og leverandører var samlet i København for at sætte fokus på det bedste indenfor dansk velfærdsinnovation anno 2018. Her havde brugerne rig mulighed for at se og afprøve det nyeste isenkram.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.