Rejsen mod en normal hverdag bliver lang, og politikerne kommer ikke til at føre den samme type valgkamp, som de er vant til at gøre, mener Pernille Beckmann.
Rejsen mod en normal hverdag bliver lang, og politikerne kommer ikke til at føre den samme type valgkamp, som de er vant til at gøre, mener Pernille Beckmann.
Foto: Greve Kommune

"Der sker noget med den politiske debat, når man ikke mødes fysisk"

Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), savner borgmesterjobbets relationsarbejde og tror, at man har tendens til at arbejde sig mere væk fra hinanden, når man ikke mødes fysisk i byrådene. Hun ser frem til et valgår, hvor hun vil promovere sig på solid økonomistyring og udvikling af grønne områder.

Året der gik

Af Anders Munk Povlsen | [email protected]

Hvad har 2020 været for et år for dig som borgmester?

- Det har været noget anderledes, end hvad vi forventede, da vi gik ind i det. Den største forandring har været begrænsningen i at kunne møde andre mennesker. Et borgmesterjob består rigtig meget i relationsarbejde, tale med andre og møde kommunens borgere. Det synes jeg godt nok, har været noget af en begrænsning. 

Hvad har den største udfordring været det seneste år? 

- Det er at bevare relationsarbejdet. Der sker noget med den politiske debat, når man ikke mødes fysisk. Det gør, at man har tendens til at arbejde sig mere væk fra hinanden, og sympatien for hinanden forsvinder. 

Hvad betyder det for samarbejdet i et byråd?

- Det betyder, at man ikke får drøftet tingene i bund. Det, man typisk kunne have diskuteret, når man sidder og spiser aftensmad sammen eller mødes ved kaffeautomaten, den drøftelse udebliver, når man sidder bag en skærm. Den dialog mangler i dagligdagen, må man sige. Også dialogen med borgerne, hvor man kan blive inviteret ud til noget fx på en skole, og se hvordan det går, det mangler. Generelt har jeg manglet at besøge alt det, som driver og udvikler en by.

  Der sker noget med den politiske debat, når man ikke mødes fysisk. Det gør, at man har tendens til at arbejde sig mere væk fra hinanden, og sympatien for hinanden forsvinder. 

Corona har fyldt meget i 2020, men hvis du skal pege på nogle positive ting i året, der er gået, hvad vil du så pege på?

- Vi har lært noget af corona, som er vigtigt. Jeg synes, vi har lært, at alle møder ikke behøver at være fysiske, hvilket jo også er godt for klimaet. Man behøver ikke nødvendigvis at køre til Jylland for et møde på halvanden time for så at køre hjem igen. Derudover er distancen til borgerne også på nogle punkter blevet kortere. Vi har lært, at man godt kan invitere borgerne ind på en digital platform til et møde, hvis det giver værdi. Jeg synes også, at den digitale læring i vores skoler er blevet stærk. Så på hele den digitale platform synes jeg, vi har lært noget, og der har været turbo på. Det skal vi tage med fremadrettet.   

Hvad er dine mål for 2021?

- Mine visioner for det næste år de er, at den økonomi, vi har, skal være stabil og god. På grund af corona fik vi lov til at suspendere anlægsloftet, og det havde vi råd til. Så jeg er superglad for, at vi har kørt en rigtig stram og troværdig økonomistyring. Den gør, at vi som kommune kan håndtere en krisetid. Vi har rullet nyt asfalt ud, udskiftet vinduer på vores skoler og meget mere. Det kunne vi kun, fordi vi havde penge til overs. Derudover er arbejdsløsheden selvfølgelig steget, og næste år skal vi have fokus på, hvordan vi får borgerne tilbage på arbejdsmarkedet.

Hvordan tror du corona kommer til at påvirke dit daglige arbejde i det år, vi går ind i?

- Jeg tror, vi starter året med at være lukket ned, og så ender vi forhåbentligt med at være lukket fuldt op. Jeg tænker, at i takt med at Danmark åbner, og vaccinerne kommer, jo mindre bliver vi mærket af det. Men jeg tror, at det med ingen håndtryk og hele afstandskulturen fortsætter. Rejsen mod normalen, henover et kommunevalg hvor borgerne har frisk erindring om, hvordan ting smitter, gør, at politikere ikke kan føre den samme type valgkamp, som de er vant til at gøre.

Hvad tror du bliver den største udfordring for dig i det år, vi går ind i?

- Den største udfordring er, hvor længe skal vi vente på at få normale tilstande. Det er noget af det, jeg spørger mig selv om. Det tror jeg ikke, der er nogen, der har et svar på. Og så kigger vi jo også ind i et år, hvor der er kommunevalg.

  Rejsen mod normalen, henover et kommunevalg hvor borgerne har frisk erindring om, hvordan ting smitter, gør at politikere ikke kan føre den samme type valgkamp, som de er vant til at gøre.

Det er et valg, hvor du skal ud og forsvare din borgmesterpost – hvordan vil du gøre det?

- Jeg tror jo på det arbejde, jeg har gjort igennem fire år. Man bliver jo ikke valgt på en uges arbejde. Jeg tror på, det stabile arbejde, som jeg synes, jeg står i spidsen for, lønner sig, når der bliver kommunevalg. 

Ser du frem til valgkampen?

- Man skal jo være nervøs, uanset hvem man er, og man skal glæde sig. Det er to parametre, som jeg synes følges ad. Det er lidt ligesom, når køerne skal på græs, så skal man ud og måle sig, og man skal vejes af befolkningen. Det er sundt i et demokrati som vores. 

 Hvad vil du sælge dig selv på af resultater i din valgkamp?

- Afgjort at vi har udviklet en stor del af vores grønne områder, og også at økonomien er bundsolid. Vi sætter tæring efter næring, det har vi styr på. Vi har også haft fokus på vores børne- og ældreområder, som kører stabilt. Man kan altid ønske sig mere, men inden for de rammer vi har, kører vi en superstabil kommune. 

Hvad regner du med at lave, når det bliver 1. januar 2022?

- Jeg regner med at være borgmester i Greve.

 Og hvis det fejler?

- Det vil jeg slet ikke forholde mig til.

 Du er selvtillidsfuld?

- Det skal man være i politik! 

 

Politikerliv

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet