Kommunen.dk
MENU

Cykelprojekt skal nedbringe CO2

Cykelprojekt skal nedbringe CO2

Et samarbejde mellem seks danske og tyske kommuner skal nedbringe indbyggernes CO2-udslip. I Esbjerg håber projektlederen, at flere cyklister vil give gode resultater på CO2-regnskabet.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

”Jeg har ingen bil, så jeg cykler altid,” siger Bodil Ankjær Nielsen. Og indbyggerne i Esbjerg kommune kan godt begynde at forberede sig på at følge hendes gode eksempel. Bodil Ankjær Nielsen er projektleder for initiativet ’Cykler uden grænser’ i Esbjerg Kommune, som er et samarbejde mellem fire danske og to tyske byer med fokus på cykler, sundhed og CO2. Projektet blev skudt i gang i juli 2010.
Ifølge docent ved Anvendt KommunalForskning, Eigil Boll Hansen, som forsker i kommunernes sundhedsfremmende aktiviteter, er kommunerne generelt meget opmærksomme på at sætte ind med nye sundhedsfremmende tiltag. Det er en positiv udvikling, mener han.
”Det er vigtigt, at kommunerne igangsætter sund­hedsfremmende aktiviteter, fordi nærheden spiller en stor
rolle. Det skal foregå lokalt
og være nærværende for ­borgerne,” siger Eigil Boll Hansen.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.