Politik fra rødderne

CO2-kvoter stemt ned i EU

Europæiske investeringer i kraftvarme, energieffektivitet og vedvarende energi fik et tilbageslag, da Europa-Parlamentet i denne uge stemte nej til forslag om backloading

 backloading

Af Redaktionen | [email protected]

Det ellers traditionelt grønne Europa-Parlament stemte nej til Connie Hedegaards forslag om at holde liv i CO2-kvotesystemet med stemmerne 334 imod og 315 for. Med nej’et afviser Parlamentet, at give Kommissionen mandat til midlertidigt at udsætte salget af 900 mio. CO2-kvoter over de næste tre år.

Forslaget – der skulle tilbageholde, hvad der svarer til 30 pct. af den samlede mængde CO2-kvoter på det europæiske marked – ville have holdt hånden under det europæiske CO2-kvotesystem. Da systemet blev designet, forventede man 30 euro pr. tons, men her var effekterne af en økonomisk krise ikke indtænkt. De seneste års krise har betydet, at udbuddet af CO2-kvoter er for stort til efterspørgslen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57