Politik fra rødderne

Bestyrelser forgylder storbyborgmestre

Borgmestre fra landets 15 største kommuner har langt større indtægter på bestyrelsesarbejde end resten af deres kolleger.

 undersøgelse

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Københavns, Frederiksbergs, Odenses og Aalborgs borgmestre tjener alle mere end en halv million på bestyrelsesposter og andre ekstrahverv. Til gengæld må de fire kommuner med færre end 12.500 indbyggere nøjes med en årlig ekstraindkomst på i gennemsnit 9.000 kroner.

Et højt befolkningstal giver i forvejen et større beløb på lønsedlen, og regner man ekstraindtægterne fra bestyrelsesarbejde med, er der næsten en million kroners forskel på landets dårligst og bedst betalte borgmester. Kommunens undersøgelse af ekstrahverv viser samtidig, at borgmestrene i landets 15 største kommuner i gennemsnit tjener over 100.000 kroner mere på årsbasis end borgmestre i kommuner med mellem 12.500 og 80.000 indbyggere.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Organisation & ledelse

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57