Besparelser på konsulenter ramte handicappede

Integrationsprojekter, bosteder og jobcentre blev ramt, da København i 2011 skulle spare 42 millioner på konsulenter. 

Spin

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det var ikke kun velbetalte mænd i jakkesæt, der måtte holde for, da Københavns Kommunes forvaltninger i 2011 skulle spare over 40 millioner kroner på brugen af eksterne konsulenter. En betydelig del af besparelsen blev hentet ved at spare på tilbud til socialt udsatte og handicappede, indsatsen over for arbejdsløse samt arbejdet med at integrere byens indvandrere.

Det fremgår af en omfattende aktindsigt i hovedstadens udgifter til konsulentydelser, som Kommunen har gennemgået hen over efteråret. Det skyldes, at Københavns økonomiforvaltning kraftigt overdrev det egentlige konsulentforbrug.

”Problemet var, at ikke kun forbruget på egentlige eksterne konsulenter talte med. Også udgifter til flytning, tolkebistand, lægeerklæringer, telefonudgifter, tilsyn med botilbud og meget andet blev blandet ind i opgørelsen. Derfor endte vi med at skulle ud og lave grønthøsterbesparelser på vores tilbud til udsatte borgere,” siger socialborgmester Mikkel Warming (EnL), som fik besked på at spare 9,1 millioner kroner på konsulentkontoen. Et tal, der svarer nogenlunde til socialforvaltningens samlede udgifter til konsulenter.

I Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen endte de ni millioner, som  skulle spares på konsulenter, som en grønthøsterbesparelse i jobcentrene for seks millioner kroner og en reduktion af integrationspuljen på tre millioner.

Med 'konsulent'-besparelserne slap Børne- og Ungdomsforvaltningen – og Frank Jensens socialdemokratiske borgmesterkollega, Anne Vang – til gengæld for en planlagt grønthøsterbesparelse på 40 millioner kroner. 

Økonomi

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet