Kommunen.dk
MENU
Den meget roste renovering af blok 4 i Gellerup Parken, Aarhus, som for et par år siden blev omdannet til en lokal triumfbue og lysskulptur, er ét af  Lars Autrups eksempler på, at der både menneskeligt og miljømæssigt er meget at vinde ved at bygge om i stedet for at rive ned og bygge nyt. I dette indlæg opfordrer han politikerne til at lette byggeriets muligheder for at tænke   grønt i nye baner.
Den meget roste renovering af blok 4 i Gellerup Parken, Aarhus, som for et par år siden blev omdannet til en lokal triumfbue og lysskulptur, er ét af Lars Autrups eksempler på, at der både menneskeligt og miljømæssigt er meget at vinde ved at bygge om i stedet for at rive ned og bygge nyt. I dette indlæg opfordrer han politikerne til at lette byggeriets muligheder for at tænke grønt i nye baner.
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Debat/ Bæredygtigt byggeri kræver helt nye boller på suppen

Debat/ Bæredygtigt byggeri kræver helt nye boller på suppen

19. dec. 2022
Lars Autrup
LARS AUTRUP
ARKITKET MAA OG DIREKTØR I
ARKITEKTFORENINGEN
Email
På Arkitektforeningens ønskeliste til den nye regering står bl.a. færre "bilbyer" samt logvivning, der fremmer "upcykling" og  grønne byggematerialer.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Når en ny regering sætter sig sammen for at skrive et regeringsgrundlag, er der næppe nogen tvivl om, at klimaet og den bæredygtige omstilling skal have en høj prioritet. For bygninger og byggeri står for mindst 30 pct. af det samlede klima-aftryk og 35 pct. af det samlede affald. Derfor skal der konkrete løsninger på bordet nu. Herunder redskaber til at understøtte den bæredygtige udvikling i den kommunale planlægning.  

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.