Kommunen.dk
MENU

Århus er en pragtfuld by

Århus er en pragtfuld by

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Århus er en pragtfuld by. Så er det sagt. Smukt beliggende ud til åbent vand med en stor, aktiv havn, endda med nye, gennemtænkte og kvalificerede fremtidsplaner. Langt bedre end dem, København har været udsat for.   
Århus er smuk at skue fra vandet. Århus er hyggelig at vandre rundt i, og Århus er der generelt passet temmelig godt på. Og bygget smukt til undervejs.
Stationsbygningen er smuk at ankomme til. Det sam-
me den gamle toldbygning af Hack Kampmann, når man kommer ind fra vandsiden. Og kommer man pr. bil,
vil man fra næsten alle
sider ­opleve Århus set lidt ovenfra.
Århus Rådhus er vidt berømmet, smukt, fredet og meget fint bevaret, tegnet af Arne Jacobsen og Erik Møller. Det samme med byens pragtfulde universitet, som fredningsfolk nu forsøger fredet – uden opbakning fra universitetets ledelse og fra byens stadsarkitekt. Lad os se, hvad det ender med. Universitetet, der ligger smukt i et bakket, grønt område, er tegnet af C. F. Møller.
Århus har også et smukt Musikhus og et nyt fint kunstmuseum, Aros. De er naboer, og Aros er set med mine øjne mest interessant indefra – med en formidabel udsigt over byen.
Domkirken i Århus er pragtfuld og meget velrenoveret, og så har byens en Guds velsignelse af pragtbygninger tegnet af den gode arkitekt Hack Kampmann. Foruden Toldbygningen på havnen handler det om Marselisborg Slot, Århus Teater, Erhvervsarkivet og det nedlagte posthus tæt ved teatret. Cafe Hack, som er kendt gennem radioens P4, ligger i selve teatret.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.