Politik fra rødderne

Vestager: Lokalpolitikere skal have store visioner

En ny rapport beskriver lokalpolitikken som værende i krise. Visioner og borgerinddragelse skal puste nyt liv i nærdemokratiet, mener indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager.

 nærdemokrati

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Demokratirapporten lægger op til, at lokalpolitikerne skal tænke mindre i enkeltsager og detailstyring og mere i visioner. Hvad får dig til at tro, at borgerne vil høre på store visioner i en hel valgperiode? Bliver det ikke meget fluffy?

- Den risiko er der selvfølgelig. Men visionerne er grundlaget for, at de enkelte løsninger giver mening. Jeg beundrer meget det ansvar, som man tager på Lolland. Der har man spurgt sig selv: ’Hvilken kommune skal vi være, når vi bliver markant færre borgere i løbet af de næste ti år? Hvad betyder det for vores prioriteringer i forhold til skoler, anlæg og ældre?’ Det er beundringsværdigt, siger Margrethe Vestager.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kommunikation

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57