“Velfærd frem for kommunale potensforlængere"

Kasper Fuhr Christensen, der sidder i byrådet i Randers, vil ikke lægge navn til små dagpenge og lokale stadionudvidelser. Han er nu ude af SF og vil kæmpe for velfærd.

Ugens uundgåelige

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Hvorfor har du meldt dig ud af SF?

Det skyldes, at jeg – ligesom mange andre i denne tid – er utilfreds med den nedskæringskurs, som vi som en del af regeringen har været med til at føre. Det, der konkret fik bægeret til at flyde over, var da Holger K. meldte ud, at vi ikke længere vil kæmpe for en længere dagpengeperiode.

Din udmelding kommer præcis ét år før næste kommunalvalg – ligger der en strategi bag tidspunktet?

Nej, det gør der som sådan ikke. Jeg har været utilfreds med linjen siden regeringsgrundlaget kom frem, og jeg har også flere gange opfordret SF til at træde ud af regeringen.

Du overvejer at lave en ny liste kaldet Velfærdslisten – hvorfor?

Jeg har ikke nogen konkret plan om en liste, der hedder Velfærdslisten, men det er rigtigt, at der har været drøftelser om en liste, der kunne tage udgangspunkt i at prioritere velfærd frem for diverse kommunale potensforlængere med stadionudvidelser, julebelysning og alt sådan noget pjat.

Hvilken linje vil du lægge nu?

Jeg vil gå efter at sikre så meget velfærd som muligt og kritisere, når man går ind og laver andre prioriteringer. Randers er den kommune i Danmark, der bruger flest penge på erhvervslivet, uden at vi egentlig får noget ud af det. Dér mener jeg, at man har kastet penge efter nogle rigtig tumpede projekter, og den slags prioriteringer vil jeg gerne ind og ændre på. En anden ting er, at hvis man vil trække folk med evner til en by, så handler det jo også om, at man har nogle ordentlige skoler og børnehaver. Randers Kommune har i dag landets mest skrabede tilbud, når det kommer til børnehaver og vuggestuer, og det gør ikke ligefrem tillokkende at flytte til byen, hvis man er børnefamilie.

Har du en fornemmelse af, om der i Randers er opbakning til en ny liste?

Jeg tror i hvert fald, at der er opbakning til at prioritere velfærden. Men som sagt har jeg ikke lige nu nogle konkrete planer om en liste, og hvis jeg skal have en ny platform – eksempelvis i form af en ny liste – så vil det ikke primært være mit projekt, men et projekt som også skal udspringe af et bredt ønske hos en masse mennesker. Men mit indtryk er, at der bred utilfredshed med mange af de prioriteringer, der er lavet i Randers, og en ny linje vil have svært ved at spille sammen med den linje, som SF kører på landsplan.

Ifølge den lokale formand for SF i Randers, Alice Mølbæk, ønskede du at trække SF med over i den nye liste – har der været diskussioner om det?

Ja, der har været diskussioner, om SF skulle stille op på en anden måde. Men det er ikke en ny diskussion, og Alice har været med i dem fra starten.

Andet

kv21-banner
Tilmeld dig nyhedsbrevet