Politik fra rødderne

V: It-sikkerheden har nået hystade-stadiet

Oplysninger, der flyder mellem borgere og det offentlige, er ikke atomkoder og bør derfor ikke behandles sådan, mener Venstres it-politiske ordfører, Michael Aastrup Jensen. S og R mener også, at der skal tænkes nyt omkring offentlig it-sikkerhed.

 it-sikkerhed

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Regler om it-sikkerhed skal ikke stå i vejen for brugervenlighed og nye ideer. Det sker alt for tit i dag, mener Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen.

”Diskussionen om it-sikkerhed har nået et hystade-niveau. Jeg synes, vi lader gode ideer bremse af, at oplysninger, der flyder mellem borgere og offentlighed, er det mest hemmelige. NemSMS viste det fint. Det, at der kommer en sms om, at en borger nu skal til lægen eller noget andet, synes jeg ærlig talt ikke, er det samme som atomkoderne, men det behandles på den måde,” siger Michael Aarestrup. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57