Når Birgit S. Hansen (S) kigger ud over Frederikshavn Kommune er det klart for hende, at minktragedien fylder meget.
Når Birgit S. Hansen (S) kigger ud over Frederikshavn Kommune er det klart for hende, at minktragedien fylder meget.
Lasse Kofod, Ritzau Scanpix

"Undskyld, jeg forstyrrer".

Borgmesteren i Frederikshavn fik mindre travlt end sædvanligt, fordi arbejdet blev skåret ind til at handle om corona-restriktionerne.

nordjylland i karantæne

Af Bruno Ingemann | [email protected]

Borgmester Birgit S. Hansen (S) stiller sig selv et spørgsmål i uge to med de særlige corona-restriktioner i Frederikshavn Kommune:

 

"Må man tale om andet en mink, corona og restriktioner?

På et tidspunkt i ugen oplever jeg for første gang i flere dage, at der var andre dagsordener, der var byrådsmedlemmer, som var optaget af de politiske udvalg, og gymnasiet, hvor jeg sidder i bestyrelsen, sendte en mødeindkaldelse, og der var også en dagsorden om FN's verdensmål. Pludselig var der andet i verden.

Har du ikke fattet noget, lød en kommentar, da jeg sagde, det var fedt, at vi kunne begynde at snakke om noget andet. 

Hvor skal vi hen?

Jeg har også noteret, at vi glæder os over de her smålempelser, som at børnene kunne komme i skole, og det ville de rigtig gerne, og hvor er det da et sundhedstegn. Så kommer der her med, at vi kan færdes rundt i de syv kommuner, også med offentlig transport, og det glæder vi os over, for vi har mange relaitioner i de andre kommuner.

Og så har jeg skrevet: Mere vil have mere.

Der er en, der skriver til mig om en byggesag: Undskyld, jeg forstyrrer, jeg godt du har travlt. 

Minktragedien fyldte og fylder stadig, få nu den lukket politisk. Vi er ikke blinde for det politiske spil. Vi har snakket meget om, at det her både er en sundhedskrise og politik, men det politiske spil på Christiansborg fylder meget.

Så går ministeren af. Jeg læser min egen note: Kan vi så få Folketinget og regeringen i arbejde. Hvorfor blander jeg mig i det?  Vi er nogen i Danmark, der kigger på folketing og regering for at se, hvor vi er på vej hen.

Jeg ved du har travlt

Og nogle dage efter får vi flere lempelser. Nu ligner vi stort set resten af kommuerne med de restriktioner, de har. Dejligt!

Jeg tager mig selv i ikke at have så travlt. Jeg er vant til at arbejde meget, mange aftenmøder, men nu fylder restriktionerne i Nordjylland og møderne med de andre kommuner det hele, og når de møder slutter, er der ikke så meget andet.

Der er en forsigtighed blandt folk. Der er en, der skriver til mig om en byggesag: Undskyld, jeg forstyrrer, jeg godt du har travlt. Folk forstår godt, hvad vi er optaget af."

Social & sundhed

Tilmeld dig nyhedsbrevet